Bekijk hier de online versie
26 augustus 2017

Nieuw schooljaar

Nog een zonnige dag te gaan en dan gaan de deuren van de school weer open. Wij kijken er naar uit om alle kinderen weer te zien. Dit schooljaar verwelkomen wij ook een aantal nieuwe leerlingen. Omdat de start van een schooljaar toch al spannend is beginnen we rustig. De kinderen van 1-2 en groep 3-4 kunnen vanaf 8:20 uur naar binnen komen met papa en/of mama. De kinderen van groep 5 t/m 8 verzamelen op het schoolplein en gaan na de bel rustig naar de nieuwe klas. Om 10:00 uur proosten wij samen met de kinderen een glaasje 'kinderchampagne' om het schooljaar te openen.
In de tweede week ontvangt u van de leerkracht wetenswaardigheden van de groep. Dit gaat om kleine practische zaken. Wij wensen iedereen een fijn schooljaar toe. Heeft u nog vragen dan kunt u altijd terecht bij een van de leerkrachten.

Nieuwe juffen

Links ziet u Juf Karin die in groep 3-4 les gaat geven op donderdag en vrijdag. Rechts ziet u juf Pascalle die les gaat geven in groep 7-8 op donderdag en vrijdag.
Juf Karin stelt zich zelf alvast even voor:
Mijn naam is Karin Smolders en ik mag dit schooljaar bij de Leydraad in groep 3-4 komen werken op donderdag en vrijdag. Op maandag en dinsdag werk ik op een andere basisschool, ook in een groep 3-4.
Ik woon in Hilvarenbeek en als ik tijd (over) heb, vind ik het heerlijk om een boek te lezen of lekker te gaan wandelen. Ik houd er ook van om gezellig een terrasje te ‘pikken’ op het Vrijthof (Hilvarenbeek), te gaan winkelen met mijn dochters of te gaan varen met mijn partner.Ik heb er zin in, tot ziens!

Wij willen ons graag even voorstellen!!!!

Dit zijn wij: Hanna (6 jaar), Hermina (5 jaar), László (4 jaar) , Heléna (2 jaar), papa Björn en mama Cathelijne Schoonens - van der Stokker en natuurlijk onze lieve hond Elvis!!! Begin juni van dit jaar zijn wij thuis aangekomen in ons huis in Cromvoirt in de Sint Lambertusstraat. Hiervoor waren we in Hongarije waar de drie zusjes en broertje samen tijdelijke woonde bij een liefdevolle familie/pleeggezin. De oudste drie kinderen hebben in Hongarije ook op school gezeten en kunnen niet wachten te mogen starten op de Leydraad. Het aftellen met de kalender is bij ons thuis dan ook al begonnen

Gymlessen

Dit schooljaar gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 1x per week langer gymmen i.p.v. 2x kort. Voor deze gymlessen maken wij gebruik van het vakwerkplan van Move Vught zodat alle verschillende onderdelen van bewegingsonderwijs aan bod komen.
In de praktijk merken wij dat er veel effectieve leertijd verloren gaat met omkleden en opbouwen. Tijdens de lessen van Jeelo wordt de gymzaal vaker gebruikt en gaan we regelmatig met de kinderen op excursie. De uren beweging op school zullen daarom niet minder worden maar op een andere manier en gevarieerder ingezet worden. Om deze reden vragen wij alle kinderen om gymschoenen in een tas mee naar school te nemen en deze ook op school te laten. (alles voorzien van naam)

Leesouders gezocht

Wij zijn op zoek naar hulpouders of opa's en oma's die op dinsdag of woensdag of donderdag van 8:30 uur tot 9:00 uur met een vast groepje kinderen wil lezen tot de herfstvakantie. Om de kinderen goed leesonderwijs te bieden starten wij dit schooljaar elke dinsdag, woensdag en donderdag met de methode Lekker Lezen. De kinderen lezen dan met een maatje of juf op hun eigen niveau.